Lyssna
Hoppa till huvudinnehåll

Om webbplatsen

Webbplatsen respi.se är en plattform som Nationellt centrum för suicidforskning och prevention (NASP) står bakom.

Webbplatsen respi.se är responsiv och anpassad för att fungera på såväl datorskärmar som surfplattor och mobiltelefoner. Användare kan söka fram innehåll genom att använda sökfunktionen i sidhuvudet.

Anpassa webbplatsen

De flesta moderna webbläsare har en funktion i menyn för att ändra storleken på webbplatsens text. Det lättaste sättet att anpassa textens storlek är att hålla nere Ctrl-tangenten och snurra på mushjulet. Om du inte har ett mushjul klickar du istället på minus- och plus-tangenten.

Använder du en Mac-dator håller du nere Command-tangenten istället för Ctrl.

Teknisk information

respi.se är byggd enligt webbstandarder. Det innebär att HTML 5 används för att strukturera innehållet, och att stilmallar (CSS, Cascading Style Sheets) används för att styra hur innehållet presenteras. Publiceringssystemet som används är open source och heter Drupal.

Webbläsare

Webbplatsen visas allra bäst i nyare webbläsare som har stöd för ovan angivna standarder. Äldre webbläsare eller versioner har inte har fullt ut stöd för webbstandarder. Då visas samma innehåll, men med vissa avvikelser i utformningen av layout.

Ändra inställningar i webbläsaren 

Du kan välja hur du vill visa innehållet och layout på webbplatsen genom att justera inställningarna i din webbläsare. På så sätt kan du spara justeringarna du behöver och använda dem på alla webbplatser du besöker. Din webbläsare tillåter dig att:

  • Göra texten större.
  • Ändra längden på linjerna.
  • Justera färger och kontraster.
  • Ändra teckensnitt.

Inställningarna är olika i olika webbläsare. Läs mer under hjälpavsnittet i din webbläsare, eller följ länkarna nedan:

Bilder

Bilderna som används på denna webbplats är hämtade från Unsplash och Pixabay.